Onrecht

Groep 6, mijn ouders zijn naar het 10 minuten gesprek en ik wacht zolang bij mijn oma die vlak bij school woont. Ik maak me geen zorgen, want ik ben een rustig en braaf meisje met heel gemiddelde cijfers van een 6 tot een 8. Zodra mijn ouders terug zijn blijkt echter dat ik de leraar wel behoorlijk heb verbaasd en dat heeft hij mijn ouders dan ook in geuren en kleuren verteld hoor ik van mijn moeder. Zij is echter niet zo verbaasd, want wat de leraar over mij heeft verteld wist zij eigenlijk altijd al wel.

Wat was er dan gebeurd, vraag je je af?

We waren op het schoolplein in het speelkwartier en er viel iets voor tussen twee klasgenoten. Vraag me niet wat, want dat zou ik echt niet meer weten. Terug in de klas kreeg één van de twee klasgenoten hierover een standje van de leraar. Echter, degene die het standje kreeg was niet de aanstichter van het voorval. Ik ben opgestaan en heb iets gezegd in de trant van: “Meester, dat is niet hoe het is gegaan, zo en zo is het gebeurd en het is dus niet zijn schuld.” De rest van de klas was stil, niemand anders die het had zien gebeuren deed zijn/haar mond open. De leraar had ook nooit verwacht dat het anders zo rustige en wat stillere meisje zou opstaan en zo duidelijk haar mond zou open doen.

Vorige week dinsdag was ik bij het event “The next chapter” van Veronique Prins en zij vroeg ons: “Waar gaat jou vuurtje van branden?” Wat motiveert jou zo ontzettend dat je daarvoor over alle obstakels en zelfgemaakte excuses heen stapt? Ik dacht erover na…

En ineens, twee dagen later, tackelde het me van opzij. Wow!

Dat is HET. Mijn ultieme firestarter (heb jij nu ook dat liedje van The Prodigy in je hoofd?)

ONRECHT

Dit is zo’n eyeopener waarvan je meteen weet, hier moet ik iets mee. Al een tijdje liep ik te denken over de volgende stap in mijn bedrijf, mijn ideale klant en aanbod en nu wist ik ineens welke kant het op moet gaan.

Nee, ik heb nog geen concrete invulling, maar mijn vuurtje is opgevlamd en ik ben bereid hiervoor al mijn obstakels en excuses te overwinnen.

This is what I was born for

Sindsdien draait mijn hoofd overuren met ideeën, vragen, reflecties en verhalen.

Ga jij ook “AAN” op onrecht en wil je weten of mijn vuurtje uitgroeit tot een uitslaande brand? Volg me dan op Instagram en LinkedIn en gooi gerust wat olie op het vuur.

LindedIn: https://www.linkedin.com/in/maaike-reindsen-b4355417a

 

Share This