Nee, ik ga niet op safari om de big five te zien (luipaard, leeuw, neushoorn, olifant en buffel). Al lijkt me dat zeker iets heel gaafs!

Ik heb de laatste weken van 2022 en de eerste weken van 2023 deels besteed aan het vinden van mijn eigen big five. Welke 5 dingen wil ik echt bereikt hebben als ik aan het eind van mijn leven terugkijk. Ik deed dit met behulp van een NLP oefening en daar is dan ook meteen een onderwerp waarin ik me dit jaar meer wil gaan verdiepen; NLP. Echter dat is slechts een onderwerp waar ik mee bezig wil, een stapje in mijn big five.

Mijn big five voor het leven zijn:

  1. Liefde en verbinding: Ik heb een liefdevolle relatie met mijn vriend (Ferrie), naaste familie en beste vrienden.
  2. Inspiratie en motivatie: Ik inspireer en motiveer volwassenen en kinderen tot een gelukkig leven met hun eigen keuzes.
  3. Rechtvaardigheid: Ik draag bij aan een meer rechtvaardige samenleving.
  4. Bijdragen en beschermen: Ik draag bij aan het behoud en welzijn van de natuur en dieren.
  5. Selfcare en gezondheid: Ik zorg ervoor dat ik fit en vitaal blijf.

De komende tijd wil ik hier meer aandacht en vorm aan gaan geven en ik ben hierom al begonnen met het aanbieden van een nieuwe dienst. Namelijk de mogelijkheid om via Zoom met me te sparren over waar jij als zzp’er tegen aan loopt en wat je als je in loondienst zou zijn wellicht met een collega of teammanager zou bespreken. Ik bied je een luisterend oor, stel je vragen en kan je eventueel wat tips of adviezen geven.

Nu denk je misschien: “Waarom zou zij mij kunnen helpen, ze is pas net begonnen met ondernemen, ze is geen expert op mijn gebied, etc. Ja, dat kan zeker kloppen. Echter ik heb op meerdere gebieden meer ervaring dan iemand anders van 42, ik ben een levensexpert.

“Sparren met een levensexpert”

Heb je mijn vorige blogs niet gelezen en wil je weten waar ik het over heb, lees dan vooral eerst het blog “Mijn reis”. Denk jij dat je door mijn levenservaring waarde kan halen uit een sparsessie met mij, dan nodig ik je van harte uit om een sessie in te plannen.

Wil je hier eerst meer informatie over, check dan even de post op Instagram van 3 januari of stuur me een berichtje met je vragen. Ik zal het ook eerlijk zeggen als ik denk dat je geen waarde gaat halen uit een sparsessie met mij.

Daarnaast ga ik de komende tijd vaker tips, ideeën, vragen of how to’s delen via Instagram waarvan ik vind dat ze waardevol zijn in mijn leven, om zo anderen te inspireren. Uiteraard ga je daar mijn big five in terugvinden.

Ik hoop dat jij er vervolgens uit kunt halen wat voor jou waardevol is en alles wat dat niet is, lekker langs je heen laat gaan. Ieder zijn ding en ieder zijn eigen keuzes. Leven en laten leven, maar wel proberen er het mooiste leven van te maken als we kunnen, hoe dat er voor jou ook uit mag zien.

Ben je benieuwd wat ik te delen heb en volg je me nog niet op Insta, ga dan naar gewoonmaaike.nl en klik op volgen.

Ik hoop je daar te zien en te mogen inspireren!

Tot snel.

Liefs, Maaike

Share This