Eén van de mooiste dingen in het leven (naast liefde, natuur en gezondheid) vind ik; ontwikkeling. Gedurende de dag, een jaar, je hele leven, nooit staat alles stil, er is altijd iets in ontwikkeling.

Ontwikkeling staat ook gelijk aan verandering. Zo is er de bekende uitspraak van de Griekse filosoof Heraclitus: “The only constant in life is change.” Constante verandering kan je een beangstigend gevoel geven, want wat nou als je niet wilt dat de dingen waar je blij mee bent veranderen? Nu kan ik daar heel gemakkelijk op antwoorden met een andere quote: “You can’t control the wind but you can adjust the sails.” Deze quote is meteen één van mijn favorieten. Maar het is ook makkelijker gezegd dan gedaan. Niet altijd is het zo makkelijk als even de zeilen bijstellen om te dealen met dingen die er in je leven gebeuren. Dan is het goed en belangrijk om even pas op de plaats te maken, goed voor jezelf te zorgen en je gevoelens te uiten. Heel vaak zie je dan na zo’n periode dat het je ook mooie dingen heeft gebracht. Daarmee komen we bij de quote die beide bovenstaande quotes mooi samenvoegt en wat mij betreft een hele wijze les samenvat in één korte zin:

“Change is inevitable. Growth is optional”

John C. Maxwell

Daarom vind ik ontwikkeling ook zoiets moois. Je kunt een groot deel van veranderingen in je leven zelf sturen of bijsturen door zelf te kiezen wat je wilt laten groeien. Dan pak je de verantwoordelijkheid voor je verandering en daardoor groei je.

Afgelopen vrijdag nam ik deel aan het VA café in Valkenburg ZH, georganiseerd door VA school en er waren met mij nog zo’n 65 andere virtuele assistenten die de kans aangrepen om te netwerken, groeien en (het thema van de dag) “Bold moves” te zetten. Allemaal vrouwen die gaan voor hun eigen groei, ook als dat betekend dat ze daarvoor uit hun comfort zone moeten stappen en zich kwetsbaar op moeten stellen.

Het was een super inspirerende dag met naast groei en bold moves, een heleboel gezelligheid een lekkere lunch en veel lol bij het maken van een groepsreel en groepsfoto. 

Nu is het maandag en ik voel het nog steeds borrelen van binnen, ideeën poppen in mijn hoofd en zo blijf ik doorgroeien en veranderen in positieve zin. Vanmorgen sprong ik enthousiast uit mijn bed, want ik ga mezelf vandaag verder ontwikkelen en morgen en overmorgen en de dag daarna, enz. enz.

Wordt jij ook zo blij van ontwikkeling? Wil je jezelf blijven ontwikkelen? Vraag jezelf dan af: “Wat heb ik nodig om mezelf te blijven ontwikkelen en hoe ga ik dat doen?”

Wil je graag een keer sparren over jouw mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen of hoe je dit kunt aanpakken? Stuur me vrijblijvend een bericht via mail of DM, dan gaan we samen ontdekken wat er allemaal mogelijk is.

Let’s change, grow and sparkle together!

Share This