Het afgelopen jaar was er één van grote veranderingen. In september vorig jaar verhuisde ik voor de liefde van de Achterhoek naar Noord Brabant. Niet alleen betekende dit een hele nieuwe woonomgeving en het gaan samenwonen met mijn vriend. Het betekende ook starten in een nieuwe baan.

Per 1 oktober 2021 startte ik als secretaresse patiëntenzorgsecretariaat op de poli revalidatie van het Radboudumc. Het samenwonen en de nieuwe omgeving wenden snel en bevielen me goed en ook al was mijn nieuwe baan op papier bijna hetzelfde als mijn vorige baan, ik merkte toch dat het niet helemaal bij me pastte. Ik miste iets, het gevoel echt iets te kunnen betekenen voor de patiënten en niet alleen qua planning, maar ook meer inhoudelijk. Was ik hiervoor bij de kaakpoli van de MKA groep gewend om bijvoorbeeld patiënten te kunnen adviseren bij klachten na de behandeling, was ik nu vooral bezig met de administratieve afhandeling en het plannen van afspraken. Eerst ging ik er vanuit dat dit vooral te maken had met mijn inwerkperiode en ik was dan ook voornemens het inwerken zo snel en goed mogelijk te doorlopen. Echter in april van dit jaar merkte ik dat het me meer energie kostte dan het me opleverde en uiteindelijk heb ik dan ook in goed overleg besloten om mijn jaarcontract niet te verlengen. Uiteraard begon toen ook het proces van het bedenken wat ik dan wel graag zou willen doen en kwam ik de opleiding van VA-school tegen. Ik hakte de knoop door en begon met de opleiding, waarvan ik nu bezig ben met de laatste modules. Al doende begonnen de ideeën en mijn business als ZZP’er steeds meer vorm te krijgen en kwam er een begin aan mijn eigen bedrijf als virtual assistant onder de naam: GewoonMaaike, jouw punt op de i.

Afgelopen maandag was de eerste werkdag waarop ik, na een heerlijke vakantie in Italië, voor het eerst uit loondienst ben. Het voelde bevrijdend, zoveel ruimte aan mogelijkheden en kansen. En ja, natuurlijk is het ook spannend en zal deze weg ook de nodige hobbels en leermomenten gaan bevatten, maar ik heb er enorm veel zin in. Met de support die ik om me heen heb en mijn vriend die volledig achter me staat, weet ik dat ik er klaar voor ben. Kom maar op met deze uitdaging!

Nu hoor ik je denken, maar wat ga je dan nu eigenlijk precies doen?

Stel je voor; je bent ondernemer met een passie voor een gezondere en/of leukere samenleving, waarbij er aandacht is voor het individu en het leveren van top kwaliteit. Dit is natuurlijk een super mooi streven, maar herken je ook dat gevoel dat allerhande randzaken ervoor zorgen dat je veel tijd en energie kwijt aan taken waar je niet perse energie uithaalt of welke je simpelweg vervelend vindt? Ik kan je ondersteunen bij diverse werkzaamheden zoals, het creëren van overzicht en structuur, het organiseren en plannen van evenementen, scholingen of bijeenkomsten, teksten schrijven, klantenservice en informatievoorziening. Kortom ik ga je helpen de punt op de i te zetten. Zo houdt jij tijd en energie over voor je echte passie en missie in combinatie met de juiste balans in je privéleven.   

Dat is in een notendop wat ik ga doen. Lijkt het je interessant om te volgen hoe mijn reis als ZZP’er eruit gaat zien, dan kun je me volgen via instagram onder de naam gewoonmaaike.nl

Herken je jezelf of iemand uit je omgeving in de omschrijving en wil je graag meer weten over mij en wat ik voor je zou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met me op en wie weet zetten we samen jouw punt op de i. 

 

 

Share This